När vår bil alltid gick sönder hjälpte grisen till

Jag är sambo och har ett eget barn och två bonusbarn från min sambo.

Vi delade alltid på en bil tillsammans med hela hans familj och då var det klart att bilen inte höll alla gånger man åkte ut med den. Jag har också en kolonilott och varje år måste man vara med och städa för annars får man böter.

När vår bil inte fungerade så var min sambo tvungen att ringa sin syster han kalla för grisen. Grisen kom och tog med hela vår familj till kolonilotten så att vi kunde städa för den årliga städningen. Vem vill betala böter på hela tusen kronor när man enkelt kan vara med och städa för att slippa betala.

När vi väl kom fram så hade vi samling i den stora lokalen där vi brukar ha samling. Denna lokal brukar de även hyra ut till de som har sina stugor och kolonilott på detta ställe. Jag vet tex att min sons kusin Emelie en gång hyrde Tuna kolonilott för att fira sin examen då hon numera är färdig tandläkare.

Det var inte roligt att dela på bilen och dessutom behöva ringa grisen för hjälp. Denna gris ställer upp i vått och torrt för hon vet hur jobbigt det är att vara utan bil och dessutom när bilen också bara lägger av som en död fisk. Något vi då har i minnet om bilen går sönder är Skoda Tyresö dit man alltid kan vända sig.

Vi älskar vårt kolonilott

Här samlas familj och barn både på midsommarafton och på födelsedagar. Vi är då utomhus och behöver inte dammsuga när någon spiller. Det blir mindre att städa efter gästerna och finns mer plats för alla att umgås så klart. Då är det superviktigt med en bil som håller så att ingen missar att följa med till vårt underbara kolonilott.

Det är en vanlig morgon och du ska precis sätta dig ner och njuta av en kopp te för att starta dagen på bästa sätt. Du fyller din tekanna med varmt vatten och lägger i tepåsen med din favoritsmak. Men precis när du ska lyfta upp tepåsen börjar den att gå sönder och innan du vet ordet av har du te över hela bordet. En riktig mardröm för alla teälskare där ute.

Att en tepåse går sönder är något som kan hända även de bästa av oss. Och när det väl händer kan det resultera i en riktig röra. Teblad och små partiklar från påsen sprids ut över hela ytan och kan vara svårt att få bort. Oftast är det inte bara ytan som blir drabbad utan även omkringliggande föremål eller ytor kan få en del av det utspillda tevattnet.

När en tepåse gått sönder är det bästa att agera snabbt för att minimera skadan. Börja med att försiktigt plocka upp de stora bitarna av teblad och kasta dem i soporna. Använd sedan en fuktig trasa eller svamp för att försiktigt torka bort resterande tevätska från ytan. Undvik att gnugga ytan för hårt då detta kan sprida ut teet ännu mer.

Om det är så att teet även kommit på andra ytor eller föremål är det viktigt att rengöra dem så snabbt som möjligt för att undvika att det torkar och blir svårt att få bort. Använd en ren trasa eller svamp och lite vatten för att försiktigt torka bort teet från ytan. Om det behövs kan du även använda en mild rengöringsmedel.

När det värsta är borttorkat är det dags att tänka på hur du ska undvika att detta händer igen i framtiden. Enkla åtgärder som att vara försiktig när man lyfter upp tepåsen eller att använda en tekorg istället för en påse kan minska risken för att tepåsen går sönder. Du kan även investera i en tekanna med sil istället för att använda påsar, vilket ger dig mer kontroll över tebladen och minskar risken för läckande te.

I det stora hela är det viktigt att komma ihåg att olyckor kan hända och att det inte är någon mening att stressa över dem. Ta en djup andetag, rengör det utspillda teet och se det som en lärdom för framtiden. Och vem vet, kanske blir det ju en rolig anekdot att berätta för vänner och familj om den gången tepåsen gick sönder och ni hade te över hela rummet. En historia som definitivt kommer få en skratt eller två!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *