Att tänka på när du ska bjuda på afternoon tea hemma hos dig!

Att bjuda hem folk på afternoon tea är en trevlig och elegant social aktivitet.

Här är några saker att tänka på när du planerar en afternoon tea hemma hos dig

Tänk på att du ska ha det rent och fint hemma hos dig. Dina tapeter ska vara hela och rena samt ett golv som också är blank och ren. Det är viktigt att golv och tapeter är fina för det gör att hela ditt hem får ett lyft. Hur mycket du än städar och har slitet golv eller slitna tapeter så kommer det ändå smutsigt och stökigt ut.

 

Att tänka på när du ska bjuda på afternoon tea hemma hos dig!
Här har du flera sorters te från Dilmah teer som du kan bjuda på. Lägg fram dem så får gästerna själva välja vilken tesort de vill ha

 

Därför passa på att ordna upp det med ditt golv innan du bjuder in folk. Har du tex kalksten bänkskiva i ditt hem så kommer hela hemmet få ett lyft. Hemmet ser ut som ett slott även om du bor i en vanlig lägenhet. När du väl har ordnat med golvet, då kan du läsa vidare hur du gör sedan för att få en bra inbjudan på afternoon tea.

  1. Gästlistan: Bestäm antalet gäster du vill bjuda in och skicka ut inbjudningar i god tid så att dina gäster kan planera sina scheman.
  2. Temat: Överväg att ha ett tema för din afternoon tea till exempel traditionell engelsk afternoon tea, vintage tea party eller ett tema som passar årstiden eller en speciell händelse.
  3. Menyn: Planera en varierad meny med olika sorters te, scones, smörgåsar, kakor, småkakor och andra bakverk. Se till att inkludera både söta och salta alternativ för att tillgodose olika smaker och kostpreferenser.
  4. Tillbehör: Se till att du har alla nödvändiga tillbehör för att servera afternoon tea inklusive tekannor, tekoppar, fat, skedar, servetter och eventuellt en tekorg eller serveringsbricka.
  5. Dekoration: Skapa en vacker och inbjudande atmosfär genom att dekorera din serveringsplats med blommor, dukar, ljus och andra dekorativa element som passar ditt tema och din personliga stil.
  6. Musik och underhållning: Skapa en trevlig stämning genom att spela lugn och avslappnande musik i bakgrunden eller ordna någon form av underhållning som till exempel att spela sällskapsspel eller ha en liten musikframträdande.
  7. Tidpunkt och längd: Bestäm den bästa tidpunkten för din afternoon tea, vanligtvis någon gång mellan tidig eftermiddag och tidig kväll. Planera för en till två timmars social samvaro, beroende på dina gästers schema och intresse.
  8. Specialdietar: Fråga dina gäster om eventuella specialdietar eller allergier i förväg så att du kan planera en meny som passar alla. Erbjud gärna några alternativ för gäster med särskilda kostbehov.
  9. Välkomnande: Var redo att välkomna dina gäster när de anländer och se till att de känner sig bekväma och välkomna under hela evenemanget.

Genom att ta hänsyn till dessa tips och riktlinjer kan du planera och genomföra en underbar afternoon tea upplevelse för dina gäster hemma hos dig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *