Okategoriserade

Mysig påsk hemma

Nu är påsken mysig

Det var en mysig påsk i år! När jag var liten tyckte jag att påsken var extremt tråkig, men nu tycker jag att påsken är mysig!  Jag är pollenallergisk och när jag var liten var det otroligt jobbigt. Runt påsken kunde jag aldrig vara hemma hos vänner på grund av att alla hade påskris inne. Numera har de flesta påskris som inte blommar, vilket gör allt så mycket bättre. Vi tog blåbärsris i år, det var fint det också.

påsken mysig

Jag var också allergisk mot ägg, vilket är trist på påsken. Den eviga frågan när man kom tillbaka från påsklovet var vem som hade ätit mest ägg. Som ni förstår så förlorade jag alltid den tävlingen.

Påskäggen

Påskäggen däremot, den traditionen älskar jag. Fram till att jag fick egna barn har jag fått ett påskägg av mina föräldrar. Hur gör ni med påskäggen? Äggjakt, karta, gömmor? Det finns tydligen en mängd olika sätt att dela ut påskägg på. I vår familj har man bara gett påskägget, precis som man ger en present.

Grabbarna vill gömma äggen, så det är vår tradition nu. Det blev en omgång inne och sen kom mormor och morfar med ägg som vi gömde ute när vi fikade. Neo och Emil gömde sina ägg om och om igen för att det var så roligt att leta.

Påskpyssel hann vi också med. klister och paljetter i hela köket, så som det ska vara när man pysslar!

 

Vad ger ni i era påskägg. Min mamma har alltid gett godis och nån liten sak i ägget. Saken blev pengar när jag blev äldre. Oliver fick pengar i sitt ägg, Emil och Neo fick ett litet gipsägg där man skulle hacka ut en dinosaurie. Det var verkligen en rolig present. De fick kämpa för att få ut sin lilla dinosaurie och det var spännande att se vilken det var i ägget. Det kan jag verkligen rekommendera, finns på TGR.

påsken mysig

Utelek och kompishäng

Det har varit mycket utelek, mysig påsk , Årstaparken är en favorit. Emil har också träffat sina kompisar Isabella, Elva och Märta, så vi har hunnit med många olika parker den här påsken.  Härligt för barnen och kul för mig som får hänga med föräldrarna, mina vänner!