Okategoriserade

Projekt kolonin

För fem år sedan köpte jag kolonin, min egna kolonistuga. Efter att jag hade firat midsommar i på Tunakolonin hos min kompis mamma och då blev jag kär i stället. Då bestämde jag mig för att jag också ville ha en stuga där och då var det allt jag kunde tänka på. Jag hade bestämt mig för att jag skulle ha en stuga där!

Det var lättare sagt än gjort. De få stugorna som var till försäljning gick upp i pris ordentligt. Man får inte bolån på kolonistugor eftersom det är arrenderad mark, vilket då betyder det att man måste ta ett privatlån. Vem vill ta ett privatlån på 600000, inte jag!

Augusti

I slutet av sommaren hittade jag min kolonistuga. Efter att jag hade tittat på den två gånger, tvingat dit min pappa och min kompis man att också titta på den. Hon sålde den privat via blocket. När jag var där andra gången så sa hon: Vill du ha den så får du den, men då måste du bestämma dig nu. Jag tar den!! Två veckor senare var kontraktet skrivet.

kolonin
kolonin

Många tyckte att jag var tokig, vad ska du med den till? Du tycker ju inte ens om att odla!  När jag köpte den hade jag mest tänkt ha det som en sommarstuga och sitta på verandan och dricka vin.  Fem år senare frösår jag tomater och gurka och har skenat totalt i andra fröer. Fyra pallkragar har jag i år, vi får se hur det går!

Bilden ovan är från samma dag som jag skrev kontrakt. Trädgården var igenvuxen, verandan gungar och inomhus fanns det otroligt mycket att göra. Det är mitt, så jag struntar i alla så kallade problem och tänker att det löser sig framöver. Med hjälp av familj och otroligt snälla vänner så har det gjort det. Jag kommer lägga upp lite före och efter bilder senare.