Skip to content
Okategoriserade

Avtal

Sponsrat inlägg i samarbete med Enkla Avtal

Hur skriver man ett testamente?

Så här började Astrid Lindgren och hennes syster alla sina samtal på äldre dagar. Döden döden sa de och sen hade de pratat klart om det. Härligt ändå tycker jag! Jag har börjat fundera på att skriva ett testamente. Kanske lite tidigt att tänka på det och kanske är det hela corona situationen som har fått mig att fundera på detta. Jag tror ändå att det är bra att ha ett testamente.

Jag och Halil är inte gifta, vi har ett barn tillsammans och han har två barn sen tidigare. Vad händer om jag går bort? Vem ärver ? Oliver och Neo är ju som mina barn också så jag vill såklart att de ska vara inkluderade.

Ett testamente är bra känner jag. Inte för att jag vill bestämma vem ska ha vad, men jag vet av erfarenhet att utan testamente kan det lätt bli rörigt och alla tycker sig ha rätt till pengar eller saker. Om man skriver ett testamente så kanske det inte behöver bli tjafs eller bråk. Då står allt svart på vitt och ingen kan gå emot det.

Hur gör man då när man ska skriva testamente? Jag hade ingen aning om det när jag började kolla upp allting, jag har ju aldrig tänkt på det förut.

Nu har jag hittat en jättebra sida som har enkla avtal och bra hjälp. När man går in där och tittar så kan man få hjälp med alla möjliga avtal. Samboavtal, äktenskapsförord eller varför inte ett gåvobrev om du ska ge bort någonting värdefullt.

När någon går bort är allting så jobbigt. Man är väldigt ledsen och sörjer personen som har gått bort. Under den tiden ska man också tänka på att ordna upp lägenheten, dela upp saker, avsluta alla abonemang och olika andra avtal. Det är lätt att det blir tjafs med de inblandade för att man är trött ledsen och sörjer. Om den som har gått bort har skrivit ett testamente så underlättar det för alla anhöriga, då vet man vad som gäller och vem ska ha vad.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *