Okategoriserade

Göra om kolonin till ett litet tehus

Jag älskar min lilla stuga på kolonin. Den är lite tilltuffsad men charmig. För varje år som går så blir den finare. Jag insåg att jag inte har så många före och efterbilder som jag trodde. Man glömmer lätt bort att ta bilder när man gör lite i taget.

kolonin

 

Nytt kök

Nya väggar, slipade golv, ny dörr blev det första året. År nummer två bytte vi ut hela köket. Det gamla köket var jättefint tycker jag, om man bårtser från målningarna någon hade gjort. Det var från 50-talet. Så fint, men så otroligt opraktiskt.

När jag och pappa började riva köket insåg jag att jag verkligen hade tagit rätt beslut. Det luktade så illa när vi började riva. Råttorna hade nog bott där under många år innan jag tog över. Det kändes som att det hade varit deras toalett, om ni förstår vad jag menar.

Såhär såg köket ut från början. Ny bild kommer i senare inlägg.

kolonin

Att göra om en kolonilott till ett litet tehus är en fantastisk idé för alla teälskare där ute. Med lite kreativitet och arbete kan du förvandla din trädgård till en fridfull plats där du kan njuta av din favoritdryck i en lugn och avslappnad miljö. Här är några tips för att hjälpa dig komma igång med ditt nya projekt:

För det första, välj en plats i din trädgård där du vill placera ditt tehus. Det kan vara under ett träd vid en damm eller bredvid din grönsaksodling. Tänk på att välja en plats som är skyddad från starka vindar och där solen når under delar av dagen.

Nästa steg är att designa och bygga själva tehuset. Du kan välja att antingen köpa ett färdigt tehus eller bygga ett själv från grunden. Om du väljer att bygga det själv tänk på att använda väderbeständiga material som trä eller metall. Du kan också lägga till fina detaljer som ett inslag av japansk design med shoji-skärmar eller traditionella tegeltak för en mer rustik känsla.

När du har ditt tehus på plats är det dags att inreda det. Tänk på att skapa en mysig och avslappnad atmosfär med bekväma sittplatser, sköna kuddar och filtar, samt en liten bord där du kan placera din tekanna och koppar. Du kan också dekorera med växter, lyktor eller ljusslingor för att skapa en magisk stämning.

För att få en äkta teupplevelse kan du även skapa en liten tebar där du kan förvara olika tesorter och tillbehör. Investera i en bra tekanna och koppar av hög kvalitet för att verkligen kunna njuta av din teupplevelse. Du kan också addera små detaljer som tepåsar, honung eller citron för att göra det extra mysigt.

Slutligen, se till att skapa en avkopplande atmosfär runt ditt tehus med hjälp av växter stenläggningar eller vattenfunktioner. Du kan skapa en liten japansk trädgård med stenar och sand eller plantera vackra blommor och buskar för att ge din trädgård en romantisk touch.

Att göra om en kolonilott till ett litet tehus är inte bara en rolig och kreativ process det ger dig också möjligheten att skapa en plats där du kan komma undan vardagens stress och bara ta det lugnt. Så varför inte ge det en chans och skapa ditt eget lilla paradis där du kan njuta av en kopp te i harmoni och ro?