Okategoriserade

Semester i Värmland

Vi har en sommarstuga i Värmland, utanför Filipstad. Det är min morfar som har byggt hela stugan och det är så mysigt att vara där. Jag älskar att vara där, det ger mig ett lugn. Den här gången åkte jag och Emil med min kompis Moa och hennes två barn Alice och August.

Vi hade helt fantastiska dagar där tillsammans. Vi solade badade, åkte på loppisar samt hälsade på min moster och morbror i Karlstad.

I gäststugan har vi alla saker som ska säljas på loppis. Det är efter mormor. Jag och Moa bestämde oss för att gå igenom allt, och det var tur! Jag hittade massor av små saker jag ville ha, Moa också. Sen kom vi till en låda där jag trodde att det bara var dukar. Det här vill inte jag ha sa jag, men kolla du. Moa hittade så fina örngott som min mormor har broderat och spets där hon hade skrivit ett litet brev om ven som hade gjort spetsen. Ett lakan som min mormors mormor hade vävt, Där hade min mormor sytt fast en liten lapp där hon förklarade vilket hantverk det här faktiskt var och så stod det att vi inte fick slänga det. Lappen var skriven 1973. Hela lådan fick följa med mig hem till Uppsala,

Emil ville såklart vara med. Han valde en tavla och en burk. Alice fick en väska och en tavla med blommor på.

Det känns som att moror är lugn nu. Det var meningen att Moa skulle vara med, annars hade vi kanske sålt allt det som mormor så noggrant hade sparat till oss.