Vilka teer är antiinflammatoriska?

Vi vill alla leva ett friskt liv

Och detta kan man göra med en antiinflammatorisk livsstil och teer som är antiinflammatoriska

Vilka teer är antiinflammatoriska?
Vilka teer är antiinflammatoriska?

 

Under sommaren har det blivit alldeles för mycket halvfabrikat för oss. På kolonin är det jobbigt att laga mat och när vi var i Värmland ville jag njuta så ycket som möjligt så jag tog den lätta vägen ut med maten.

Nu känner jag att jag ska ta tag i maten igen. Jag vill ha ordentlig mat och jag vill att barnen också ska få det. Alla mår så mycket bättre av det.

Jag har börjat läsa boken Antiinflammatorisk Livsstil av Anoushka Davy från www.livsenergi.se.  Det finns många bra recept och den är superintressant! Det finns test som du kan göra för att se hur inflammerad du är. Efter den här sommaren är jag väldigt inflammerad insåg jag.

Det är inte bara en kokbok. Jag har läst så mycket om stress, inflammation, gifter och mycket mer. Oj va mycket det var jag inte visste! De tar också upp hur livssituationen ser ut och ger tips för att man ska få sunda vanor.

Te är en populär dryck som har många hälsofördelar inklusive dess antiinflammatoriska egenskaper. Vissa teer innehåller naturliga föreningar som kan hjälpa till att minska inflammation i kroppen och främja en hälsosam kropp. I denna artikel kommer vi att titta på vilka teer som är antiinflammatoriska och hur de kan gynna din hälsa.

Grönt te är ett populärt val för de som söker efter antiinflammatoriska fördelar. Grönt te innehåller polyfenoler specifikt en grupp av föreningar kända som katekiner som har visat sig ha antiinflammatoriska egenskaper. En studie publicerad i tidskriften ”Journal of Nutrition” fann att grönt te kunde minska produktionen av proinflammatoriska cytokiner i kroppen, vilket kan hjälpa till att minska inflammation och förbättra immunförsvaret.

Kamomillte är en annan populär antiinflammatorisk dryck. Kamomillblommor innehåller en förening som kallas apigenin, som har visat sig ha antiinflammatoriska och antioxidanta egenskaper. En studie utförd av forskare vid University of Pennsylvania School of Medicine fann att apigenin kunde minska inflammation i vaskulära celler, vilket kan vara fördelaktigt för att förhindra hjärt- och kärlsjukdomar.

Ingefära te är också känt för sina antiinflammatoriska egenskaper. Ingefära innehåller en förening kallad gingerol, som har visat sig ha antiinflammatoriska och smärtlindrande egenskaper. En studie publicerad i tidskriften ”Arthritis & Rheumatology” fann att ingefära kunde minska inflammation och smärta hos personer som led av artros.

Kurkuma te är en annan antiinflammatorisk dryck med många hälsofördelar. Kurkumin, det aktiva ämnet i kurkuma, har starka antiinflammatoriska egenskaper och har visat sig vara effektiv för att minska inflammation i kroppen. En studie publicerad i tidskriften ”Phytotherapy Research” fann att kurkumin kunde minska produktionen av proinflammatoriska cytokiner och dämpa inflammation hos människor med inflammatoriska sjukdomar.

Citronte är också känt för sina antiinflammatoriska egenskaper. Citroner innehåller höga halter av vitamin C och antioxidanter, vilket kan hjälpa till att minska inflammation i kroppen och främja en hälsosam immunfunktion. En studie publicerad i tidskriften ”Nutrients” fann att citronsaft kunde minska inflammation i tarmen och skydda mot tarmskador.

Sammanfattningsvis finns det många olika typer av teer som har antiinflammatoriska egenskaper och kan vara fördelaktiga för att minska inflammation i kroppen. Grönt te, kamomill, ingefära te, kurkuma te och citronte är bara några exempel på teer som kan hjälpa till att bekämpa inflammation och främja en hälsosam kropp. Att inkludera dessa teer i din dagliga kost kan vara ett enkelt och naturligt sätt att stödja din hälsa och välbefinnande.

Efter att ha läst den här boken är jag verkligen peppad på en hälsosammare höst!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *