Ekologisk teer och dess egenskaper

Ekologiska teer är ett populärt val för många människor som söker en hälsosam dryck

Dessa teer är gjorda av ekologiskt odlade blad och örter, vilket innebär att de inte har besprutats med kemikalier eller andra farliga ämnen. Dessutom är ekologiska teer ofta certifierade som Fairtrade, vilket innebär att de som producerar dem får rättvisa löner och arbetsförhållanden.

Ekologiska teer är inte bara bra för miljön, de kan också vara fördelaktigt för vår hälsa. Många ekologiska teer innehåller antioxidanter, vitaminer och mineraler som kan stödja immunförsvaret och främja en god hälsa. Till exempel innehåller grönt te en mängd olika antioxidanter som kan hjälpa till att bekämpa inflammation och skydda cellerna från skador. Andra teer som rooibosteor och kamomill kan vara lugnande och främja avslappning och sömn.

Forskning har också visat att regelbunden konsumtion av ekologiska teer kan minska risken för hjärt- och kärlsjukdomar, minska inflammation, förbättra matsmältningen och främja viktnedgång. Till exempel har grönt te visat sig ha positiva effekter på kolesterolnivåerna och blodtrycket, vilket kan minska risken för hjärtsjukdomar. Kamomillte har också visat sig ha lugnande effekter på magen och kan hjälpa till att lindra matsmältningsbesvär.

Dessutom kan ekologiska teer vara ett bra alternativ för personer som vill minska sin konsumtion av koffein. Många ekologiska teer innehåller minimalt med koffein eller är helt koffeinfria, vilket gör dem till ett utmärkt val för dem som är känsliga för koffein eller vill undvika att dricka det på kvällen.

Det är viktigt att notera att ekologiska teer inte är någon mirakelkur för alla hälsoproblem och att det är viktigt att kombinera dem med en balanserad kost och regelbunden motion för att uppnå optimal hälsa. Men att inkludera ekologiska teer i din dagliga rutin kan vara ett bra sätt att stödja din hälsa på ett naturligt och gott sätt.

Sammanfattningsvis är ekologiska teer bra för hälsan på flera olika sätt. De är gjorda av naturliga och utsökta ingredienser som kan stödja immunförsvaret, främja god hälsa och minska risken för vissa sjukdomar. Att inkludera ekologiska teer i din kost kan vara ett enkelt och trevligt sätt att ta hand om din hälsa på ett naturligt sätt. Så nästa gång du är sugen på en god och hälsosam dryck, varför inte prova en kopp ekologiskt te?

Nu pratar jag om ingredienser med nästan varje kund. Många kan redan innan jag börjar berätta och vissa är så duktiga att de vet exakt vad som är i till exempel ansiktskrämer de köper.

Ekologiskt

Många av oss vill numera ha ekologiska produkter. Vi är medvetna när vi handlar mat och kläder och nu vill vi vara medvetna när vi handlar hudvård, hårvård och annat till kroppen.

De flesta tänker på miljön och källsorterar. Vilka vill inte också att våra hudvård och hårvårdsprodukter ska vara lätta att återvinna. Det bästa av allt tycker jag är om man kan återanvända burkar och flaskor till andra saker.

På Nordic Beauty Bar finns massor av produkter som är ekologiska, organiska och veganska. In och kika på deras sida, det finns massor av roliga produkter att testa. Där finns inte bara hudvård. Det finns även olika tvålar, kroppsvård, smink och till herrarna finns produkter för skägg och mustasch. Kanske också bra julklapp till pappa, pojkvän eller son?

Kvinnor kan!

Jag älskar att Nordic Beauty Bar främjar kvinnligt företagande. Bakom många utav deras märken finns det en eller flera handlingskraftiga kvinnor.  Jag har själv haft eget företag i snart 12 år och det är tufft men otroligt roligt och utmanande. Jag uppmanar alla som går i funderingarna på att starta eget att verkligen göra det! Om det inte funkar eller om du av någon anledning inte tycker om det så kan du alltid avsluta ditt företag och hitta på nått annat. Om du har en bra idé, testa den!

Vad är det man brukar säga? Du ångrar inte det du har gjort, du ångrar det du inte har gjort.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *