Okategoriserade

Äpplen och must!

Förra veckan var vi med Anne, Emils faster, på kolonin och plockade äpplen. Anne hade läst att man kunde lämna in äpplen och få sin egen must på ett mobilt musteri. Musteriet skulle hålla till vid lundellska skolan på lördagen.

Emil älskade att plocka äpplen och han var så himla duktig också! Han hjälpte till och totalt fick vi ihop sex påsar äpplen.

Som belöning till oss själva för att vi hade varit så duktiga åkte vi till Grill House och åt mat. Har ni inte ätit där så kan jag starkt rekommendera att ni provar. Det är otroligt god mat! Emil åt så mycket så att jag trodde att han skulle spricka tillslut. Har man jobbat hårt så blir man såklart hungrig.

Lördag-mustardag

Peppade på att få göra must så åkte jag, Anne, Emil och Neo till det mobila musteriet. De tog emot äpplen från kl 9.30. När vi kom dit kl 10.15 så hade det redan varit så mycket folk där att de inte kunde ta emot fler äpplen. Kul ändå att det var väldigt populärt! Vi fick i alla fall smaka musten och den var så himla god! Nästa år ska jag musta mycket äpplen.

Efter musteriet åkte vi till Moe Joes och hade med oss lite utav våra egna äpplen och fik öra juice där med våra äpplen. Emil var så nöjd och juicen var supergod.

På eftermiddagen var det kalas för Ian som fyllde tre år. Barnen hade verkligen otroligt roligt och ville aldrig gå hem. Jag hade också kul med mammorna, en bra kväll för alla.

Kl 19.30 somnade Emil sittandes i soffan, helt slut efter alla dagens aktiviteter.