Okategoriserade

Tomtetåget

Nu i december gick tomtetåget mellen Almunge och Faringe. Det är lennakatten som kör en helg i december och det var så otroligt mysigt!

Jag och Emil åkte med Leszek och Isabella. När vi kom fram till Almunge åt vi korv, drack glögg och åt pepparkakor. Det var kallt att stå ute, men som tur var så hade både Isabella och Emil mycket kläder på sig.

Efter korven gick vi och hälsade på tågtomten och hans fru. Emil var lite avvaktande och vågade inte säga sitt namn, men han tog emot sin godispåse och sa tack. Jag fick faktiskt ta ett kort också, han ser dock väldigt tveksam ut. Gullplutten!

Efter besöket hos tomten satte vi oss på tomtetåget. Barnen tyckte att det var jättespännande. Tåget var pyntat med tomtar, giltteer och julkulor. Emil tyckte att det var extra roligt att loket också hade en stor tomtemössa på sig. Vi tog med oss kaffe och lussekatter på tåget och kunde fika på vägen till Faringe.

I Faringe fick vi vänta på att loket skulle köra runt till rätt sida och sen åkte vi tillbaka igen. En supermysig dag för både vuxna och barn.

Leszek sjussade mig och Emil till salongen där Emil fick hjälpa mig att packa upp varor och ställa de i hyllorna. Han tyckte att det var jättekul och kände sig duktig. Som tack för hjälpen fick han en liten manikyr och välja ut precis vilka lack han ville ha på sina naglar. Han valde såklart 10 olika lack, man får ju passa på!

Efter salongen gick vi hem till mormor och morfar och åt middag. Min moster och morbror var också där och hälsade på från Karlstad. En sån mysig dag vi hade!