Okategoriserade

Julafton

Jag älskar julafton. Inte för paketen som när man var liten. Det är så mysigt att vara en dag hos mamma och pappa.

Pappa hämtade oss och massor med klappar innan lunch. Hemma hos mamma och pappa fanns det gran och julbockarna vara framme. Juldukar, julgardiner och julpynt. Precis som det ska vara!

För barn är julafton en extremt lång väntan på jultomten och julklapparna. Emil vaknade 05.20 på julaftons morgon, vilket verkligen är tidigt för honom. Han var så peppad på julafton och tomten.

Jullunchen var som vanligt risgrynsgröt och skinkmacka. Efteråt spelade Emil spel och la pussel samt undrade var 10 minut om tomten skulle komma snart. Klockan tre var det såklart Kalle. Jag tycker mest om tomteverkstaden sen kan jag faktiskt strunta i det andra, men det är tradition att titta på.

I slutet av Kalle Anka så plingade det på dörren och Emil blev så glad att tomten kom! Vilken besvikelse det blev för honom…han synade bluffen med tomten så fort vi öppnade dörren. “Det är en låtsastomte mamma, det är en gubbe i tomten” Ja, vad säger man då?  Tomten hade nog mycket att göra.

Alla paketen kompenserade för “låtsastomten” och Emil var helt till sig. Han fick så fina saker och jag med.

Efter det var det middag och sen spelade vi spel. Ett spel jag kan rekommendera, 0-100 heter det och det är superul! Jag trodde att Emil skulle somna, men han kämpade och höll sig vaken till kl 22 när vi åkte hem.

En riktigt lyckad julafton, jag njuter fortfarande!