Okategoriserade

Sovdags

Aldrig någonsin trodde jag väl att jag skulle prata så mycket om att sova. Förr pratade jag mycket om att sova för att jag själv inte kunde sova och gjorde allt man kunde för att somna. Numera har jag inga som helst problem att sova men barnen vill ju helst aldrig sova.

Innan jag själv fick barn så tänkte jag alltid ” det är klart att barnen sover i sina egna sängar” Jag tar tillbaka allt jag sagt och tänkt! Jag vet att ni är många som har klarat av att få barnen att sova i egna sängar tidigt, men jag är verkligen inte en utav er.

Emil sov i sin egen säng de tre första månaderna och efter det så har han sovit med mig. Efter tre månader orkade jag inte lyfta honom fram och tillbaka, bekvämt att liggamma tänkte jag och jag menar han kommer ju sova i sin egen säng senare när han blir större och jag slutar amma. Skulle inte tro det va! När jag väl slutade amma så låg han bekvämt kvar brevid mig i sängen och har gjort sedan dess. Jag har faktiskt inte ens försökt få honom att sova i sitt rum, jag har inte orkat ta tag i det.

Vet ni vad som hände i natt!? Emil sov hela natten i sin egen säng. Det var inte ens jag som försökte. Neo ville natta Emil och de ville sova tillsammans. Självklart tänkte jag, men jag tänkte också att det kommer nog inte funka. Neo läste bok och hittade på en saga och sen hade Emil somnat. En timme senare lägger sig Neo brevid honom och somnar han också. Hela natten sov de så, så himla söta!

I morse började de med att fråga om de fick sova så nästa natt också. För mig får de mer än gärna sova så hur mycket de vill!  Det är också så mysigt att se de två bröderna ligga och hålla varandra i handen när de sover. Man blir helt varm i hjärtat.