Skip to content
Okategoriserade

Påsken i Värmland

Härligt påskfirande i Lervik

Vår stuga i Värmland kallar vi för Lervik. Jag vet egentligen inte varför, men det var morfar som alltid sa det så vi har fortsatt. Vår stuga ligger i närheten av den lilla staden Filipstad som också är min mammas hemstad.

Jag och Emil åkte med mamma och pappa dit på skärtorsdagen. Bilden över är jag nöjd över att Emil har somnat. Stackaren blev ju så åksjuk.

När vi kom fram var det kallt och ganska mycket snö låg kvar vid sjön. Men redan dagen efter var det varmare och mycket utav snön började smälta. Vi hade superfint väder och hann med ägglunk (tipspromenad) loppisrunda och en tur till Barilla fabriksbutik.

Ägglunken var en tipspromenad på 5 km i skogen, inte riktigt vad vi hade räknat med men ändå superkul! Jag var som vanligt urusel på alla frågorna, men inte ens mamma och pappa som brukar vara bra på det kunde dessa. Det kändes lite bättre för mig då. Vi lyckades få ihop åtta rätt och på så sätt fick vi också åtta ägg. Emil svarade rätt på alla barnfrågorna och fick ihop en hel påse godis. Ett roligt koncept!

Det blev såpass fint väder att vi kunde fika ute och Emil kunde leka. Vagnen som han har på kortet hade min moster när hon var liten på 50-talet. häftigt att den är kvar och fortfarande lika rolig att leka med! Emil och jag plockade pinnar och morfar och Emil tog bort allt från gården sen. Att plocka pinnar är ett roligt jobb, tyckte Emil iallafall!

På söndagen tog vi en tur till kusinerna i Karlstad, åt god mat, lekte och bytte påskägg. Mysigt!

Det var en välbehövlig semester med god mat, vin och släktingar. Härligt! Vi kommer igen i sommar, längtar redan. Då kan man dessutom bada!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *