Okategoriserade

Kalas!

I helgen hade vi kalas för Emil

Nu har min lilla plutt fyllt 4år. Helt galet vad tiden går snabbt. I helgen hade vi kalas för Emil. På dagen kom alla kompisar med föräldrar och på kvällen kom min kusin med familj samt min faster.

Vi firade såklart på kolonin. Tyvärr hade vi vädergudarna mot oss och det regnade hela dagen. Föreningshuset på kollan har en stor veranda som man får utnyttja om ingen annan använder den. Det var perfekt att ha kalaset där i regnet. Barnen var klädda i regnkläder och var ute och lekte. Visst hade det varit roligare om det var sol och fint väder, men det här gick bra det också. “Kläder efter väder” som man sa när jag var liten.

Vi hade tema Spindelmannen på kalaset. Det hade Emil valt. Ballonger, tallrikar, muggar och såklart tårtan. Nu måste jag slå ett slag för de smart lösningar till tårtor för barn. Tårtan har jag bakat, men själva Spindelmannen har jag köpt. Den kostar ca 60 kronor, kommer inplastad och är gjord av sockerpasta. Bara att trycka på tårtan innan servering. Tårtan ser lyxig ut, barnen är glada och det tar noll tid från dig. Ett tips till alla er som ska ha barnkalas!

Vad är ett kalas utan fiskdamm? Det går bra att fiska i regnet också och självklart var det en godispåse med Spindelmannen. Emil fiskade dock upp ett par gamla kalsonger först, vilket gav mycket skratt!

Han fick så lyxiga presenter. Spel, pussel, kläder, svärd och massor med annat kul. Spindelmannen var temat även här! En Jake docka som kunde prata fick han också. Den mös han med framför tvn på kvällen. Han somnade gott och var supernöjd med sitt kalas. Mamman också nöjd och glad över att det bara är födelsedag en gång per år.