Okategoriserade

Jordgubbar

Att plocka jordgubbar ger sommarkänsla!

Vi har varit på Ulva Kvarn och plockat jordgubbar. Det ger verkligen mig sommarminnen. Jag, mamma och pappa brukade plocka på självplock varje år och jag älskade det. man fick ju äta hur mycket jordgubbar man vill! Det gjorde Emil och Neo också. Vi åt inte bara, vi fick faktiskt ihop tio liter jordgubbar! Bra jobbat!

Jordgubbar håller sig inte så bra så när vi kom hem med två fulla hinkar så visste jag inte alls vad jag ska göra med alla gubbarna. Barnen äter ju mycket, men inte så mycket!

Mamma och pappa kom till kollan samma dag och fikade, då lyckades jag charma mamma till att koka sylt till oss. Väldigt snällt, då hon inte ens kan njuta av jordgubbarna på grund av allergi. Jag åkte hem och hämtade lite glasburkar och sen får jag tillbaka dem fyllda med sylt. Sån lyx!

Gubbarna som vi hade kvar åt vi upp samt fryste in. Härligt att kunna ta fram lite senare i sommar!

Att plocka jordgubbar passar bra dagar då det inte är så varmt. När vi åkte blåste det och duggregnade, då var det väldigt skönt att stå i växthusmiljö. Så fort solen kom fram och temperaturen steg så blev det lite för varmt. Så ta vara på de regniga dagarna också och passa på att plocka jordgubbar.

Efteråt så fikade vi på Ulva, bara det är mysigt och blir en utflykt. Sånt man kan tänka tillbaka på när det blir höst och vinter!