Okategoriserade

Kollagen!

Kollagen har blivit stort. Både att äta och att smörja in huden med. Det är klart att alla vill ha en fast slät hud. Men hur fungerar egentligen kollagen?

Kollagen kommer från det grekiska ordet KOLLA som betyder klister. Ett bra namn eftersom det fungerar som ett lim för att hålla ihop kroppen. Det finns faktiskt 16 typer av kollagen i kroppen, häftigt va? När vi åldras så tappar vi kollagen och därför håller inte “limmet” ihop vår kropp och hud på samma sätt och vi tappar spänsten i huden.

Hur ska man då göra? Ska man äta kollagen eller ska man smörja in sig med det? Eller kanske till och med båda? Kollagentillskott smälts till aminosyror och kollagenpeptider och då kan de tas upp av tunntarmen och på det sättet används det i din kropp och förbättrar din hälsa. När det gäller huden så hjälper det till att stödja kroppens egna kollagenproduktion. Det man kan säga är att det är bra att äta kollagen, inte bara för huden men för tarmar och egentligen hela din kropp.

Jag äter siliceas kollagen plus. De kommer i praktiska engångsförpackningar och är lätta att ha med sig i väskan så att man inte glömmer ta sitt tillskott. Jag brukar blanda mitt i vatten, men det går att dricka helt själv också. Den smakar mango, supergott!