Okategoriserade

Snart kan vi svalka oss med barnen igen

Bor man med en stor familj under sommaren så längtar man till bad och hav.

I vår familj så har jag sonen Emil och bonusbarnen Oliver och Neo. När sommaren kommer så brukar vi åka till vårt kolonilott som ligger i Svartbäcken. Närmare sagt Tunakolonin heter området där vår kolonilott ligger. Här kan man verkligen känna av sommaren med de små stugorna som finns.

Vi har inget vatten och dusch i själva stugan, utan alla får använda sig utav en gemensam dusch och toalett som finns. Detta är inga problem då det finns massor av toaletter så man behöver sällan stå i kö. Något vi skulle önska dessutom är en härlig pool i vårt trädgård då trädgården är väldigt stor. De små stugorna är väldigt små, men tomten utanför har plats för väldigt mycket och här passar en pool in.

Det man också ska tänka på när man behöver vatten till sina stugor är spolning brunn så att det hela tiden sköts rätt. Vi har en liten kran precis utanför vår egen stuga som tur är. Alla andra som finns i närområdet brukar komma då till denna lilla kran för att få vatten så att de kan laga mat och dricka. För elektricitet har vi för att kunna koka en kopp kaffe eller varför inte äta snabbnudlar. Förutom snabbnudlar så kanske man vill ha en kopp god kaffe och premium te med hela blad till maten.

Man kan också ta med sig en vattenkokare så att man kan göra snabbare små maträtter. Många gånger tar vi med oss färdig mat dit och värmer i vår micro. Vi har verkligen allt vi behöver förutom rinnande vatten, men även den finns direkt utanför vår egen tomt.

Detta är det bästa jag har gjort att köpa en liten stuga i Tunakolonin för här har jag alla fester och midsommar firas här för fullt med alla mina vänner. Ibland händer det att släkt och vänner dyker upp bara för att plocka lite frukt och bär som vi har odlat.