Barilla och OLW

Vet ni var Wasa knäckebröd tillverkas?

Det hade jag nog inte heller vetat om det inte vore för att vi är där varje sommar. I Filipstad ligger både Barilla och OLW.

Barilla har en fabriksbutik och OLW har en butik med billigare varor.. När jag var i Lervik i början av september handlade jag så mycket billig pasta att det räckte till i början av januari. När vi nu var där på sportlovet så passade jag på att shoppa på mig igen och hoppas på att det räcker ett bra tag fram.

 

Barilla och OLW
Barilla och OLW

 

Pasta av alla olika slag, pesto, köttfärssås, kakor, knäckebröd med mera. Det finns mycket och ibland har de extrapriser på de redan bra priserna. pasta och knäckebröd är också något som håller länge. Nu i dessa tider när all mat är så dyr så passar de perfekt att kunna bunkra lite billigt! OLW har en butik inne i Filipstads centrum, köp 10 påsar och betala för 8 är standard där. Tur att den inte ligger i Uppsala, det finns stor risk att jag skulle äta en påse ostbågar varje dag då!

 

Emil var nöjd bara han fick välja vilka kakor vi skulle köpa. Jag köpte också linspasta, har inte provat den ännu men det såg väldigt gott ut och lite nyttigare än vanlig pasta. Perfekt om det smakar gott, jag får återkomma med resultatet senare i bloggen! En fin kakburk unnade jag mig också, jag älskar burkar! Om ni har vägarna förbi Filipstad så passa på att åka in till Barilla fabriksbutik!

Te och pasta är två omtyckta mat- och dryckeskombinationer världen över, men kanske inte de två som du först tänker på att kombinera. Ändå finns det teer som passar utmärkt ihop med pasta och som kan förhöja smakupplevelsen av din måltid. Faktum är att te kan vara ett utmärkt komplement till alla sorters rätter, inklusive pasta.

När vi pratar om pasta kan det handla om allt från enkla spaghetti med tomatsås till mer komplexa pastarätter med rikliga mängder ost, grönsaker och kött. Oavsett vilken typ av pasta du föredrar finns det ett te som passar bra ihop med den. Här är några förslag på teer som kan komplettera din pasta på bästa sätt:

  1. Grönt te är en fantastiskt allround-te som passar bra till flera olika maträtter, inklusive pasta. Det finns flera olika sorters grönt te att välja mellan, varav vissa har en lite mer gräsig smak medan andra är mer fruktiga eller blommiga. Ett grönt te med en touch av citron eller ingefära kan vara ett utmärkt komplement till en pastarätt med kyckling eller grönsaker.
  2. Oolong-te: Oolong-te är en typ av halvfermenterat te som har en något mer komplex smak än grönt te, men inte lika kraftig som svart te. Oolong-te passar utmärkt till pastarätter med skaldjur eller fisk då dess lite blommiga och friska smak kompletterar den rika smaken av skaldjur och fisk på ett bra sätt.
  3. Rooibos-te: Om du föredrar en koffeinfri variant av te kan rooibos vara ett bra val. Rooibos-te är en sydamerikansk ört som har en naturligt söt smak och en röd färg. Rooibos-te passar perfekt till pastarätter med tomatsås eller ost, då dess söta toner kan balansera upp syran i tomatsåsen eller komplettera den rika smaken av osten.
  4. Svart te: Svart te är en klassiker som passar till det mesta, inklusive pasta. Ett starkt svart te med lite mjölk och socker kan vara ett utmärkt komplement till en pastarätt med köttfärs och tomatsås då dess robusta smak kan stå emot den kraftiga smaken av köttfärsen och tomatsåsen på ett bra sätt.

Oavsett vilket te du väljer att kombinera med din pasta finns det några grundläggande principer att ha i åtanke för att få till den perfekta kombinationen. För det första är det viktigt att balansera smakerna mellan teet och pastan så att de kompletterar varandra istället för att konkurrera. För det andra är det viktigt att ta hänsyn till hur matig din pastarätt är och välja ett te som kan stå emot de smakrika ingredienserna utan att döva dem.

Slutligen är det viktigt att komma ihåg att smaken är individuell och att det finns inga hårda regler när det kommer till mat- och dryckeskombinationer. Det viktigaste är att experimentera och hitta de teer som passar just din smak och förhöjer din matupplevelse. Så var inte rädd att prova på olika teer med din pasta, du kanske upptäcker en ny favorit kombination som får dig att njuta ännu mer av din mat. Bon appétit!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *