Okategoriserade

Ta med olika sorters teer umgås med getterna

Det finns två olika 4H gårdar i Uppsala en i Gränby som är väldigt stor och en i Årsta som kallas för lilla 4H gården.

Här kan du träffa kaniner, getter, kossor och hästar. Vill du kan du även köpa ägg då hönsen värper med jämna mellanrum. Det är också godare att äta ägg som kommer från lyckliga höns för då är det bättre kvalité och godare smak så klart.

Getter är kända för att vara nyfikna och äta nästan allt de kan komma över. Men när det kommer till drycker som te finns det några saker att beakta.

För det första är getter växtätare och föredrar att äta gräs, löv och örter. Men det betyder inte att de inte kan dricka andra vätskor som te. Vissa getter har visat intresse för att smaka på olika drycker inklusive te.

Te innehåller koffein, vilket kan vara skadligt för getter om det konsumeras i stora mängder. Koffein kan orsaka symtom som hög puls, diarré och illamående hos getter. Därför är det viktigt att inte ge getter stora mängder te.

Däremot kan getter dricka te i små mängder utan att det påverkar deras hälsa negativt. Vissa getter har till och med visat sig gilla att dricka te och njuta av dess smaker.

Det är dock viktigt att välja ett te som inte innehåller några skadliga ingredienser för getter. Till exempel bör teet vara fritt från socker, sötningsmedel och andra tillsatser som kan vara skadliga för getter.

Det är också viktigt att ge te till getter i måttliga mängder och inte göra det till en regelbunden del av deras kost. Te bör ses som en sällsynt treat istället för en daglig dryck för getter.

I slutändan är det viktigt att övervaka getternas hälsa och beteende efter att de har druckit te för att se om de tolererar det väl. Om de visar några negativa symtom är det bäst att avstå från att ge dem te i framtiden.

Sammanfattningsvis kan getter dricka te i små mängder som en sällsynt treat, men det är viktigt att vara medveten om potentiella risker och övervaka deras hälsa. Getter är känsliga varelser och det är viktigt att se till att de får en balanserad och hälsosam kost för att hålla dem friska och glada.