Okategoriserade

Afternoon tea bland kossor och Wik slott

Det är alltid lika roligt att besöka olika marknader i Uppsala speciellt de som är i tex Ulva Kvarn och Wiks slott

Vad sägs om gult te som endast fick drickas av kejserliga familjer i den kinesiska palatset. Om du ej var kunglig och drack gult te blev du halshuggen.
Vad sägs om gult te som endast fick drickas av kejserliga familjer i den kinesiska palatset. Om du ej var kunglig och drack gult te blev du halshuggen.

Afternoon tea är en traditionell brittisk sedvänja som har sitt ursprung från 1800-talet när hertiginnan av Bedford introducerade det som ett mellanmål för att stilla hungern mellan lunch och middag. I dag är afternoon tea en populär tradition runt om i världen och även på Wik slott erbjuds denna exklusiva upplevelse för gästerna.

Att delta i en afternoon tea på Wik slott är en riktig lyxupplevelse där man får avnjuta ett urval av delikata små munsbitar, söta bakverk och en variant av te. För att göra afternoon tea på Wik slott behöver man förbereda sig noggrant för att kunna skapa en enastående upplevelse för gästerna.

Förberedelserna för afternoon tea på Wik slott börjat redan flera dagar innan evenemanget äger rum. Personalen ansvarig för att arrangera afternoon tea måste vara noggrann med att planera menyn och göra inköp av färska och kvalitativa råvaror. Det är viktigt att välja ut ett brett utbud av söta och salta delikatesser för att tillgodose olika smaker och preferenser.

På själva dagen för afternoon tea på Wik slott är det viktigt att förbereda bordet på ett estetiskt tilltalande sätt. Varje gäst ska ha en individuell platsinställning med en tekopp, tekanna och tallrikar för de olika delikatesserna. Personalen bör se till att allt är snyggt och prydligt för att skapa en elegant atmosfär.

När gästerna anländer till Wik slott för afternoon tea är det viktigt att de välkomnas på ett vänligt och professionellt sätt. Personalen bör vara uppmärksam och tillmötesgående för att ge gästerna en trevlig och minnesvärd upplevelse. Under afternoon tea bör personalen vara alert och se till att teet hålls varmt och att delikatesserna serveras på ett elegant sätt.

Efter afternoon tea är det viktigt att städa undan och göra i ordning för nästa evenemang på Wik slott. Personalen bör se till att bordet och lokalen är ren och prydlig för att skapa en god eftermäle för gästerna.

Att delta i en afternoon tea på Wik slott är en exklusiv och unik upplevelse som passar perfekt för en speciell tillställning eller en festlig tillställning. Genom att noggrant planera och förbereda sig kan man skapa en minnesvärd och lyxig upplevelse för gästerna och ge dem en smak av den brittiska kulturen och traditionen.

På Wiks slott så brukar de årligen ha plantage marknad dvs folk som jobbar med växter och lantbruk ställer ut sina växter så får man köpa både växter och frön. De har även mat till försäljning av olika slag från närliggande gårdsbutiker. Tex så var det några som i år sålde både ägg och ost på plats.

I år var det så pass mycket besökare att folk fick ej köra in med bilen till Wiks slott utan fick åka till en närliggande parkering. Där fick de ta en gratis buss som gick hela tiden.

Maten var lite dyr så många hade med sig egen matsäck för att sitta ned i naturen och fika. Det var många barnfamiljer på plats som bara var där för att umgås och koppla av lite.

Vi var inte där i år utan andra som var där har berättat så detta innebär att vi kanske kommer åka dit nästa år.