Välkommen till vår tesalong

I världen finns det en otrolig mångfald av teer att utforska och njuta av.

Te har en lång historia och har varit en viktig dryck i många kulturer runt om i världen. Olika teer skiljer sig åt både i smak, doft och hälsoeffekter. Nedan kommer en översikt av några av de mest populära sorterna av te.

Grönt te: Grönt te är känt för sina hälsofrämjande egenskaper och höga innehåll av antioxidanter. Det är gjort av ofermenterade teblad och har en ljus smak med subtila toner av grönsaker och örter.

Svart te: Svart te är en av de mest populära sorterna av te och har en starkare smak än grönt te. Det är gjort av fermenterade teblad och har en rik smak med toner av malt och karamell.

Oolong te: Oolong te ligger någonstans mellan grönt och svart te i smak och fermenteringsgrad. Det har en mildare smak än svart te men starkare än grönt te, med toner av blommor och frukt.

Vit te: Vit te är gjort av ofermenterade teblad och har en mild smak med subtila toner av sötma och blommor. Det anses vara ett av de mest delikata och exklusiva teerna.

Pu-erh te: Pu-erh te är en åldrad sort av te som har fermenterats och lagrats under lång tid. Det har en jordig och nötig smak med toner av sötma och en unik doft.

Rooibos te: Rooibos te är en örtte från Sydafrika och är koffeinfritt. Det har en mild smak med toner av nötter och frukt.

Kamomill te: Kamomill te görs av kamomillblommor och har en mild och avslappnande smak med toner av äpple och honung.

Pepparmint te: Pepparmint te är uppfriskande och har en stark och frisk smak av pepparmynta.

Det finns många fler sorter av te att utforska och njuta av, och varje sort har sina egna unika smakprofiler och hälsofördelar. Oavsett om du föredrar en kopp starkt svart te på morgonen eller en lugnande kopp kamomillte på kvällen, finns det en sorts te för alla smaker och tillfällen. Så varför inte ge dig själv möjligheten att upptäcka den härliga världen av te?