Kul att baka tillsammans med barnen

Jag och Emil bakar ofta tillsammans

När man bakar med en treåring måste det gå fort.

Här ser ni en butterkaka med både kardemumma och kanel. Till detta så passar det perfekt med svart te som har smak av kanel.
Här ser ni en butterkaka med både kardemumma och kanel. Till detta så passar det perfekt med svart te som har smak av kanel.

 

De avancerade sakerna får vänta några år. Man får inte heller vara stressad. Tålamodsprövande, men ändå så himla mysigt!

Det vi oftast bakar är ett microbröd som är så himla gott och dessutom nyttigt. Emil har till och med lärt sig hur många matskedar man ska ha av varje ingrediens.

Det är min vän Marjam som har gett mig receptet som hennes pappa har kommit på

Om 15 min tar det att baka det här brödet. För att det ska hålla sig bra så linda in det i en bakduk och därefter i en plastpåse, förvara det sedan i kylen.

4 msk kokosmjöl

3 msk pofiber

3 msk fiberhusk

1 msk kokosolja

4 msk kokosmjölk

2 st ägg

3 tsk bakpulver

5-8 msk vatten.

 

Smält kokosoljan i mikron   Blanda först de torra ingredienserna  (ev lite salt eller kardemumma beroende på om det ska bli frukostbröd, pizza  eller fikabröd)och tillsätt sen  ägg, kokosmjölk olja och vatten. Rör om till lagom kladdig deg och platta ut på bakpapper till  rund 0,5 -1 cm tjock kaka och grädda i mikron i 8-10 min, det formas ofta lite ”bubblor”i brödet. Brödet ska kännas torrt när den är klar. Torka på bakgaller under handduk i 15 min.

2 tankar om “Kul att baka tillsammans med barnen

  1. web site säger:

    wonderful points altogether, you just gained a
    logo new reader. What could you recommend in regards to
    your post that you made a few days in the past? Any sure?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *